Fantastiskt goda muffins med en liten twist! I mitten finns en god fyllning av philadelpia och hallon.
Jag valde även att toppa med en chokladsmörkräm, chokladälskare som jag är :)
RECEPT:
150 gram smält smör
2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
Hallon
1/2 paket philadelphia (100 gr)
2msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Vispa ihop smör och ägg med elvisp. Vispa ner sockret. Rör ner vaniljsockret, kakaon och mjölken med en slev. Rör sedan ner vetemjölet tillsammans med bakpulvret. Rör ihop fyllningen genom att blanda philadelphia med florsocker och vaniljsocker. Häll i en centimeter muffinssmet i formarna. Lägg i en klick fyllning och lägg i 3-4 hallon i varje form. Täck med resterande smet. Grädda i ca 15 min i 200℃.
Chokladsmörkräm:
50 gram smör
3 dl florsocker
1 dl kakao
2 msk mjölk
Vispa ihop allt utom mjölken. Tillsätt sedan mjölken, lite i taget, tills krämen är så som du vill ha den.
Spackla eller spritsa krämen på dina muffins. Njut!!
// Lizz
Jag valde även att toppa med en chokladsmörkräm, chokladälskare som jag är :)
150 gram smält smör
2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
Hallon
1/2 paket philadelphia (100 gr)
2msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Vispa ihop smör och ägg med elvisp. Vispa ner sockret. Rör ner vaniljsockret, kakaon och mjölken med en slev. Rör sedan ner vetemjölet tillsammans med bakpulvret. Rör ihop fyllningen genom att blanda philadelphia med florsocker och vaniljsocker. Häll i en centimeter muffinssmet i formarna. Lägg i en klick fyllning och lägg i 3-4 hallon i varje form. Täck med resterande smet. Grädda i ca 15 min i 200℃.
Chokladsmörkräm:
50 gram smör
3 dl florsocker
1 dl kakao
2 msk mjölk
Vispa ihop allt utom mjölken. Tillsätt sedan mjölken, lite i taget, tills krämen är så som du vill ha den.
Spackla eller spritsa krämen på dina muffins. Njut!!
// Lizz
Kommentera