Jag testade något nytt idag och det blev verkligen hur bra som helst!
En riktigt god långpannekaka som jag ska bjuda mina kollegor på imorgon.

 


Kaka:
3 dl socker
75 g smör
5 äggulor (spara vitorna till marängen)
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljpulver/äkta vaniljsocker
1 nypa salt
2 ½ dl mjöl
3 msk kokande vatten
1-2 citroner

Rör smör och strösocker vitt och poröst. Tillsätt äggulorna och rör om.
Blanda i siktat vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt tillsammans med vattnet och mjölken.
Blanda i skalet från 1-2 citroner, mängd är upp till dig själv.
Bre ut smeten i smord långpanna (alternativt på bakplåtspapper) och grädda i nedre delen av ugnen 12-15 min i 200 grader.

Ta ut kakan. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner socker , vaniljsocker och ca 1 dl blåbär.
Bre ut marängsmeten över kakan och toppa ev mer några blåbär uppepå. In i ugnen igen 5-7 minuter.
Marängen ska vara mjuk med en tunn , krispig yta.



// Lizz
 
Blåbär, Citronkaka, Maräng,

Kommentera

Publiceras ej