Idag såhär när det är alla hjärtans dag och allting, så beslutade jag mig för att bjuda min älskade familj på lite cupcakes. Jag har inte bakat cupcakes sedan min sambo fyllde 25, dvs oktober 2012.. Så nu var det på tiden! Det är ju ändå så himla roligt att göra det, och dessutom kan man variera dom både i smak och utseende i det oändliga!
Receptet på själva muffinsarna är Leilas grundrecept! :)
 
Rosa citroncupcakes med citronchokladfrosting
 
 
 
Cupcakes:
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk ÄKTA vaniljsocker alt. 0,5 tsk vaniljpulver
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk röd karamellfärg
1 nypa salt
Skal och saft från 1 citron
 
Frosting:
100 gram vit choklad med citronsmak
175 gram färskost
En nypa vaniljpulver
0,5 tsk röd karamellfärg
 
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du kör varmluft). Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda ner i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke, och vänd sedan ner försiktigt. Detta får gärna siktas ner i smeten för att minska risken för mjölklumpar. Häll i karamellfärgen och blanda väl. Riv skalet av citronen och blanda sedan ner skal och saft i smeten. Placera ut dina bakformar i en muffinsform och fyll dessa till 2/3 med muffinssmet. Grädda i mitten av ugnen i 13-15 minuter.
 
Smält chokladen till frostingen i en bunke över vattenbad. Blanda sedan ner vaniljpulver, färskost och karamellfärg och vispa ihop tills det blir en krämig frosting. När cupcakesen har kallnat, spritsa ut frostingen som du vill över dom och dekorera med strössel. Färdigt! :) /Amanda
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej