Här kommer ett recept på bullar som tydligen ska vara från Falun ursprungligen. Verkar även som att dom inte är så vanliga utanför salarna heller, så nu försöker vi sträcka ut dom vidare ;) 
 
JOJOBULLAR
 
Smeten:
1 ägg
1½ dl strösocker
175 g smält smör
7-8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker alt 1 msk vaniljpulver
2 dl mjölk 
Saft och rivet skal från en halv citron
 
Glasyr:
2-3 dl florsocker
1-1,5 msk naturlig citronarom
Ett par droppar gul karamellfärg 
Chokladströssel
Rivet skal och saft från en halv citron 
 
GÖR SÅHÄR:
 
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smält smör och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten. Klicka degen i jämnstora bullar direkt på bakpappersklädd plåt. Grädda i 200 grader i 12-14 minuter. Låt bullarna kallna.
 
Rör samman ingredienserna till glasyren till en tjock smet. Pensla på glasyren på de kalla bullarna, eller stryk ut den över bullarna med en bordskniv. Garnera med strössel. Servera! /Amanda
 


Kommentera

Publiceras ej