För den som gillar hallon i kombination med citron är detta en perfekt kaka! Vit kladdkaka blir lätt oerhört söt, nästan sliskigt. Men med citron och hallon bryter det av fantastiskt bra! En klick lättvispad grädde till också och du har en efterrätt värdig en kung ;)
Citronkladdkaka med vit choklad och hallon
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker, alt 1 tsk äkta vaniljpulver
knappt 3 dl vetemjöl
1 citron, både skal och saft
1 dl hallon
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och vanilj pösigt. Smält smöret och rör ner den vita chokladen där i, tills det har blivit en enda smet, och häll sedan i det i äggblandningen. Rör ner vetemjölet. Riv ner citronskal i smeten, och dela sedan citronen och tillsätt citronsaften från hela citronen och rör ner. När smeten är klar, smörj en form med avtagbara kanter och ha sedan i smeten. Toppa med hallonen. Sätt därefter in kakan i ugnen i ca 25-35 minuter (lite beroende på hur din spis är, vår är ganska seg så jag fick ha den inne nästan 35).
Servera kakan antingen som den är, eller med lättvispad grädde.
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker, alt 1 tsk äkta vaniljpulver
knappt 3 dl vetemjöl
1 citron, både skal och saft
1 dl hallon
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och vanilj pösigt. Smält smöret och rör ner den vita chokladen där i, tills det har blivit en enda smet, och häll sedan i det i äggblandningen. Rör ner vetemjölet. Riv ner citronskal i smeten, och dela sedan citronen och tillsätt citronsaften från hela citronen och rör ner. När smeten är klar, smörj en form med avtagbara kanter och ha sedan i smeten. Toppa med hallonen. Sätt därefter in kakan i ugnen i ca 25-35 minuter (lite beroende på hur din spis är, vår är ganska seg så jag fick ha den inne nästan 35).
Servera kakan antingen som den är, eller med lättvispad grädde.
/Amanda
1 kommentarer
Anja
17 Jan 2014 09:46
Supergod! Hade den som efterrätt på gårdagens matlag och både vuxna och barn älskade den.
Kommentera