Som vanligt när man inte använder vete, så blir degen lite kladdigare . Men resultatet blev verkligen kanongott!
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
2 msk flytande honung
100 gram smör
1/2 dl potatismjöl
1 äggula
10-11 dl havremjöl
1 1/2 - 2 dl bovetemjöl
2 msk fiberhusk
Smula jästen i en bunke. Häll på uppvärmd mjölk och tillsätt fiberhusk. Låt svälla 10 min. Tillsätt honung, salt och ägg. I med mjölet , lite i taget under omrörning. Klicka i smöret och arbeta degen så smöret fördelas jämnt.
Degen blir liite kladdig, men det värsta ger sig under jäsningen! Låt jäsa 45 min.
Rulla degen till bollar i valfri storlek och platta ut till 1 cm tjocka rundlar. Låt jäsa 5 min och nagga. Jäs ytterliggare 20 min.
Grädda i mitten av ugnen 8-12 min i 250 grader!
/Lizz
Kommentera