Idag är vi hemma hela familjen, min sambo S har känt sig hängig och förkyld idag så tempot har varit ganska lågt. Men för den delen så hindrades inte jag från att baka lite :) Jag svängde ihop lite sega kolasnittar, en klassiker!
 
Sega kolasnittar
 
100 gram rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk äkta vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader (175 vid varmluft). Vispa ihop smör, strösocker och sirap tills det blir en krämig smet. Tillsätt (gärna siktad) vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker och vispa tills det bundits samman till en deg. Det kommer se rätt smuligt ut till en början, som att det absolut inte kommer binda sig - men det gör det.
 
 
När degen är samman, dela upp den i två lika stora delar. Rulla ut delarna till avlånga längder, lägg dessa på en bakplåtspappersklädd plåt, och pressa ner längderna lite lätt. Räffla med en gaffel. 
 
 
Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter i mitten av ugnen. Längderna kommer plattas ut rätt mycket, samt svälla i ugnen. När dom sjunkit ihop och blivit platta och är gyllenbruna i färgen, då är dom färdiga att tas ut ur ugnen! Låt kakorna svalna något, skär sedan längderna på snedden. Låt snittarna sedan kallna på plåten. /Amanda
 
 

Kommentera

Publiceras ej