Här kommer ett superenkelt recept till dig som snabbt behöver fixa ihop några goda kakor, eller som helst enkelt bara vill baka något simpelt men himmelskt gott! :)
 
Syltkakor med glasyr
 
200 gram rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker alt. 0,5 tsk vaniljpulver
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
Valfri sylt
Florsocker
Vatten
 
Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluft). Vispa smör, vaniljsocker och socker med elvisp, använd visparna, tills det blir en ljus och porös smet. Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg. Nyp sedan ihop degen med händerna. Rulla sedan små bollar utav degen, och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Gör sedan en liten grop med fingret i varje boll, och fyll denna med en liten klick sylt. Ta inte för mycket sylt bara, för kakorna sjunker ihop under gräddningen och har du då för mycket sylt i så väller det ut över kanterna på kakorna. En fördel är att använda sylt i tryckflaska, då är det lätt att reglera mängden! Sätt in kakorna och låt gräddas i 8-10 minuter tills de fått lite färg.
 
Blanda ihop en glasyr med florsocker och vatten, och här är det bara att höfta ihop tills du får den önskade tjockleken på glasyren som du vill ha. När kakorna sedan svalnat, ringla över glasyren över kakorna. Färdigt! :)
/Amanda
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej