Den här kakan är en lyxig variant av kladdkaka och fruktansvärt god! Den tar lite tid att göra, men det är det värt!Botten:150 gram smör2 dl socker1 dl kakao2 ägg2 dl mjölChokladtryffel:100-150 gram hackad mörk choklad1 dl grädde50 gram smör(ev rivet skal av apelsin om man vill det)Smält smöret och rör ner kakao och socker. Tillsätt ett ägg i taget och rör sist ner mjölet. Häll i en smord och bröad form med löstagbara kanter och grädda i mitten av ugnen på 175 grader. Kakan är klar efter ca (!) 15 min , men håll koll ! Den ska vara kladdig i mitten.Låt kakan svalna helt. Koka sedan upp smör och grädde, ta av kastrullen från plattan. Rör ner chokladen tills den smält och det blivit en smidig chokladsmet och tillsätt det eventuella apelsinskalet. Häll smeten över kakan och låt stå kallt några timmar så tryffeln blir fast! ( Den kan också stå i frysen ett tag när den svalnat för att tryffeln ska stelna snabbare. )Servera med grädde eller glass! /Lizz
Kommentera