Ingredienser:
3 st ägg 
1.5 dl socker 
0.75 dl potatismjöl 
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
 
Smörkräm:
100 g smör 
2 dl florsocker 
2 tsk vaniljsocker 
1 st äggula
1 apelsin
 
Gör så här
Rulltårta
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bakpulver.
Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Sockra på kakan, lägg ett bakplåtspapper ovanpå och sedan en plåt. Vänd alltihop och ta bort bakplåtspappret. Låt den kallna.
 
Smörkräm
Rör smör och florsocker poröst till fyllningen.
Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula.
Riv skalet från en apelsin och pressa i 2 msk apelsinsaft. Rör om.
Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.
Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.
 
/Linda

Kommentera

Publiceras ej