Tigerkaka:
 
50 gram smör
2 ägg
2 dl socker
1 1/4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Smält smöret.
 
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken och det avsvalnade smöret. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
 
Häll 2/3 av smeten i den bröade formen. Blanda i kakaon i resten av smeten. Ringla ner den mörka smeten i den ljusa. 
 
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Ta ut den och låt svalna upp och ner med formen kvar över kakan.
 
Chokladglasyr
 
100 gram rumsvarmt smör
300 gram mörk choklad
2 dl grädde
1 dl florsocker 
 
Gör så här:
Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke.

Koka upp grädde och florsocker under omrörning.
Slå blandningen över chokladen och rör så att allt smälter ihop till en jämn chokladsmet.

Därefter rör du i det rumsvarma smöret till en slät chokladglasyr.

Låt stelna någon timme så att glasyren blir fast nog att spritsa på tigerkakan.

/Linda

 

 

Kommentera

Publiceras ej